Tävlingssäsongen i full gång

Våren startade igång med en några roliga och givande kursdagar för Kenth och Niina Svartberg. Diana , Cilla och jag fick en dos inspiration och många kloka idéer som vi förhoppningsvis kommer att ha stor nytta av framöver i lydnadsträningen.  Nyttigt med en annans ögon är det alltid för vi är så vana att se våra egna brister att vi faktiskt blir lite hemmablinda.


Håll fast

  
Stadga


Mot vittringen


Du är bäst matte!

Dessutom går jag för närvarande en kurs i apellklass (lydnad + spår) nu under våren så det blir en massa information att stoppa in i hjärnan, hur jag nu ska lyckas med det. Puh!

Diana har förutom en hel del domaråtaganden inte riktigt startat igång sina egna hundar på tävlingsbanan än. Det må vara barmark men eftersom det varit rätt ruggigt fram tills nu så får utomhustävlingarna vänta. Men en lydnadstävling inomhus har hon ändå hunnit med under vintern/våren med Akke i lydnadstvåan. Dessvärre inget förstapris denna gång men däremot en hel del bra tankar till nästa tävling. Inomhus i all ära men det är svårt med uppvärmningen och det är just den biten som är så viktig för Akke. Men snart är det dags igen för tävling! 🙂

Rallylydnaden är även den igång utomhus. Cilla och jag åkte på en dubbeltävling i Bro-Håbo förra veckan. Inga toppenresultat dessvärre. Mynta gick jättefint men la sig ner i en sväng (tror jag det var). Snabbt gick det i riktig Snabba-Ligg anda men tyvärr inte så fort att domaren missade det 😉 Cilla överväger nu om hon ska köra ställanden eller sättanden i vallningen istället för lägganden för att minska missförstånden. Kanske kan det här revolutionera hela vallningsvärlden haha!   


Innan start

För egen del gick det inte heller särskilt bra. Assar var trög och omotiverad. Vi spenderade nog alldeles för lång tid på tävlingsplatsen i blåsten för att han skulle orka. Eller blåst och blåst. STORM skulle jag säga. Skyltarna for omkring på planen och hindren föll ner lite då och då. En stor eloge till domare och funktionärer som orkade härda ut alla hundratals starter!


Stormigt

För övrigt i mitt och unghundskelpiens liv så har det förutom kurserna ovan varit både utställningsdebut och träningstävling. Utställningen var i valpklass (inoff) på Kistamässan här under påsken. Inga stjärnor i kanten utan ett rätt och slätt ok. Det gör vi om men nu får han växa på sig lite tills nästa gång.


Nykomling i ringen

Träningstävlingen var i lydnadsklass 1 på Märsta-Sigtuna BK och han skötte sig kanonbra på de moment vi valde att testköra. Däremot blev han väldigt förvånad över tävlingsledarens plats på planen och slets mellan att gå med mig eller att springa dit och hälsa. Tandvisningen är också svår för då kommer det människor nära. Människor man bara vill hoppa och pussa på! Man det går väl över med åldern lite hoppas jag (fast det gör det nog inte, jag bara greppar det halmstrået ändå ;))

Tanken slår en ibland att det snart är fritt fram att anmäla den lille parveln i lydnadsettan. Ohh, nervöst!

Linn har varit ute både i utställningsringen och på resande fot. Under påsken ställde hon sin Penny som nu kan titulera sig inte bara SE VV 14 (Svensk Veteranvinnare) utan också SE VV 15! Inte illa för en 10 år gammal dam. Dessutom har Linn varit på en tripp till Italien och hämtat hem en underbar svart liten mopskille. Honom hoppas vi blir både utställnings och rallystjärna. 🙂

IMG_2673.JPG
Cilla och Linn vid mopsringen


Francis

// Sandra

Det här inlägget postades i Bloggen, Övrigt, Tävling, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *