Myx MH och anlagstest vallning

I helgen har det varit full rulle för mig och Myx. I lördags var det mentalbeskrivning i Gävle och igår var det anlagstest i vallning på Ekerö.

Det var så klart jättespännande med MH, speciellt eftersom hela kullen gick samma dag så man kunde se deras lik- och olikheter. Alla genomförde testet väldigt fint utan några kvarvarande rädslor och ingen av hundarna var skottberörd. Tikarna var aningen mer sansade och hanarna, tja, de var lite halvtokiga så där som det ska vara 😉

Myx reagerade i stort sätt som jag trodde. Han var glad genom hela beskrivningen och lekte med figuranterna utan det minsta problem. Han reagerade knappast något alls på vare sig ”dumpen” eller ”skramlet” (!) och var helt oberörd av skotten. Spökena och avståndsleken var läskiga först men han hade inga problem att komma fram när han såg/hörde att det var människor som fanns där under förklädnaderna. Han är som jag trodde, en riktig toppenjycke!


Hela gänget. Mc Pod, Mackmyra, Myx, Mynta, Minn, Micro, Meija och Magi. 

  
Vackra pappa Qarat


Lillgrabben 🙂 


Belöningen efter en lång dag blev lek med kullsyskonen. Åtta galningar i full fläng

Även anlagsprovet för vallning (en helt ny upplevelse för mig) gick väldigt bra. Jag har ju varit två gånger hemma hos Cilla och låtit honom träffa fåren men då har han egentligen brytt sig mest om Cillas hundar. Nu kändes det som att polletten trillade ner på något vis.

Han fjantade mest runt i början av testet men efter en stund så skärpte han till sig och slog på lite koncentration också. I mitten av filmen så är det ett av fåren/lammen som testar Myx lite men han löser det fint. Just det lammet var lite besvärlig mot alla hundarna.Sen kanske han är något nafsig mot haserna på fåren men det slutade han med vid tillsägelse.

Själv hade jag inte den blekaste aning om Myx visat goda anlag eller inte men han fick fint beröm och verkade lovande enligt Lisbeth som var den allsmäktiga domaren. Bäst av allt var ändå att både min mamma och Cilla följde med och tittade på. Cilla hade dessutom en väldigt passande present med sig, ett par leopardfärgade stövlar! De kunde inte ha kommit lägligare (läs: fårbajs och lera på mina gympaskor). I love them!


Publiken


Kolla in stövlarna! 🙂 


Jättetrött djur

// Sandra

Det här inlägget postades i Bloggen, Grattis, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *