Skärgårdsrally

Ett toppenroligt initiativ av Nacka BK och Värmdö BK att samköra sina tävlingar under en helg och dessutom göra en tävling i tävlingen om helgens bästa ekipage.

På lördagen började vi tävlandet på Nacka BK med en dubbeltävling. Jag tävlade med Assar och Cilla med Yizza och Mynta. Nacka är en fantastiskt fin klubb men just denna helg så var det inget roligt väder då det duggregnade stora delar av tävlingen. Varmt var det inte heller. Jag frös så jag inte kände fötterna tillslut men Cilla räddade tårna från att dö kölddöden genom att slänga åt mig två sådana där självuppvärmande skolinlägg. Tur att man har en vän som är lika bra utrustad som Skalman! Cilla, hur skulle jag någonsin klara mig utan dig?!

Tävlingsmässigt så gick det väl så där till en början. Assar var så stissig på min första bana att han snurrade bort sig på två hinder vilket gjorde att jag helt enkelt bröt och gick ut. Lika bra att ta tillfället i akt och passa på att ”belöna” mitt i banan. Något man gör allt för sällan och i mitt fall aldrig någonsin. Den andra banan var bättre med en Assar som hade  mer fokus men även där snurrade han iväg på en skylt som var allt annat än en snurr.

Cilla hade mycket mer flyt och lyckades med en kanonfin runda med Yizza på sin första bana som gav 100p och en förstaplacering! Jättejättekul! Yizza gick som hon aldrig gjort annat. Mynta gick även hon jättefint men på sista skylten efter en helt felfri bana så lägger hon sig på ett ställande! Är det inte typiskt så säg?! Verkligen synd. Är man vallare till vardags så är man kvick på att slänga sig i backen helt enkelt, det är tyvärr så.

Förutom en fin 100 poängare så lyckades Cilla även med sitt ”all time low” poäng med Yizza på den andra banan. 38 poäng! Nästan i klass med Dianas ”all time low” på 35 poäng på Uppsalas HUs tävling i Väsby i vintras. 🙂 Tävlar man uppåt så kan man väl tävla nedåt också haha!

Trevligt sällskap hade vi av hela rallystartfältet. Framför allt var det väldigt trevligt inne i Carolines och Elisabets tält när det regnade som värst. Tack för att vi fick tränga oss på så att säga! 😉

Dagen efter var det start på Värmdö BK. Hittills okänd mark för mig och Cilla, men en jättefin klubb även det. En stor fördelen med klubben var dess placering med en sisådär 200 m till närmaste Mc Donalds!

Denna gång var vi förberedda på det värsta och var rustade inte bara med raggsockor utan med ett rosa tält vilket visade sig vara smart då regnet stundvis föll i mängder. Även Diana var på plats fast i form av domare.

Första rundan för Assar gick hur bra som helst förutom ett lite vingligt upphämt efter ett backamoment. Vi landade den banan på 95 poäng vilket var mindre än jag trodde tyvärr. Nästa bana var också supersnygg men attans, en tass vidrörde konen och dessutom en retlig nos, även den på konen. 96 poäng totalt.

Cilla hade även idag tungan rätt i mun och gick en fin 95 poängare med Mynta och en förstaplacering på 99 poäng med Yizza! Grymt jobbat! Dessutom med Yizza i honnören samtidigt som regnet öste ner! Andra omgången fixade hon också galant med 89 poäng med Mynta och en andraplacering med Yizza på 98 poäng!

Nu ser det ut som om Yizza faktiskt har kvalat till årets SM, bara sådär! Heja Cilla!

// Sandra

Det här inlägget postades i Bloggen, Grattis, Tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *