Slutspurten för SM-kvalpoäng

Det har  varit tuffare än vanligt för att komma med på 2016 års Rallylydnads SM. Inte bara för att det har blivit fler ekipage som siktar högt utan också för att det blev en kortare kvalperiod i år mot föregående år då SM tidigarelagts.

Diana var den som först skramlade ihop höga poäng inför SM. Det gjorde hon redan under sensommar/höst 2015 eftersom Valter inte kan tävlas med ute om det är kallt. Cilla fick också en kort tävlingsperiod i mästarklass då Mynta varit sjuk en del och Yizza kommit upp i klassen bara för ett halvår sedan. Själv hade jag planerat skippa rallyn helt denna säsong och bara sikta på att ta LP3 med Assar men då det blev klart kunde jag inte låta bli att hoppa på rallytåget igen.

Så där var vi några veckor innan SM-kvalperioden var slut. Jag hade klättrat upp till en 50:e plats och Cilla och Diana låg uppe på 20:e någonting. Några tävlingar kvar. Inte visste vi om våra platser var säkrade eller inte… Puh!

Efter Skärgårdscupen i tidigare inlägg så var nästa tävling en dubbeltävling på Tyresö BK. Cilla och Diana tävlade och fixade en delad 1:a placering på 100 poäng! Sedan två veckor senare på absolut sista kvaldagen gör vi om samma sak på Häverö BK fast med mig och Cilla på delad 1:a placering på 100 poäng! Tjohooo!

Ta mig tusan om vi inte är med i år igen alla tre. Cilla och Diana var redan uppe i tillräckligt höga poäng men jag själv klarade det på sista dagen. En ren bonus alltså!

Nu njuter vi bara av själva resan till att åter igen få vara med på detta fantastiskt roliga evenemang med alla härliga människor och medtävlanden!

Svängiga SM-svansviftningar// Sandra

 

 

 

Det här inlägget postades i Bloggen, Grattis, Tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *