Talangtruppen 2017

Nu har jag och Myx varit på det första talangtruppslägret (av fyra) för i år. Det har varit jättekul att få ta del av en sådan unik upplevelse.

Lägret tog plats på Tånga Hed i Vårgårda (utanför Göteborg). En gigantisk inomhushall mötte oss när vi kom fram. En hundnörds våta dröm!

IMG_7762
Hallen <3

IMG_7884
Gänget!

Helgen spenderades delvis i träningshallen där vi fick träna i grupper på de moment vi behövde få feedback på eller hjälp med. Alla talanger var fantastiskt duktiga med sina hundar och var otroligt inspirerande! Dessutom hade vi en liten tävling som innehöll momenten: Gruppmoment, fritt följ, apporteringsdirigering samt fjärrdirigering. Myx var inte helt jämn i fria följet men klarade de andra momenten fint trots allt.

I fria följet har vi under senaste tiden dragits med lite ljud vilket jag försökt lösa med lite mer genomtänkt träning de gånger jag tränat, men annars genom lite vila innan jag kommit på en bra plan hur jag skulle lösa det. Ljud var det sista jag ville ha på tävlingen i hallen och det klarade vi oss nästan helt utan förutom ett litet mutter i en av vändningarna. En stor seger! (Ja, man måste liksom vara glad även för det lilla)

IMG_7770
Myxen på heden

Förutom helgens gruppträningar så hade vi också en hel del utbildning vilket var väldigt lärorikt. Det är inte varje dag man sitter i ”skolbänken” och pluggar hundsport direkt 😉

Nästa läger är i vår och då kommer vi även då att ha en tävling, fast nu en med alla moment i nya klass 3. Så nu ligger vi på och tränar så gott det går. Fullt så mycket som jag vill blir det inte med både Vasaloppet som ska tränas inför och med allt detta mörker som gör att träningstillfällena blir få.

Men varje dag blir det lite ljusare och varje dag blir dagarna längre. Snart så kan man träna efter jobbet igen! (Som jag längtar!)

// Sandra

Det här inlägget postades i Bloggen, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *