Mål och milstolpar

Utan mål skulle många inte träna. Jag är precis en sån person. Jag önskar kanske att jag skulle träna bara för att det är kul men så är det inte. Det var så med mina första hundar. Jag tränade då bara för att det var kul och för att hunden blev duktig på en massa skojiga saker som till exempel att lära sig att gå på trottoaren och inte på vägen, att skälla på kommando eller att kasta sig ner för en rutchkana i lekparken. Utan mål skulle jag vara minst lika nöjd att bara hänga i skogen med mina hundar.

Min första ordentliga tävling var med min nuvarande hund Assar. Jag fick för mig att han nog skulle kunna klara en lydnadstävling ändå (samt att Cilla tjatade så på oss att prova). Vi tränade lite och jag minns att jag fick ett förstapris i (dåvarande) lydnadsklass 1 och att det plötsligt kändes helt m ö j l i g t att kunna ta ett LP1. Plötsligt fanns ett tydligt mål. När LP1 var klart så jobbade vi oss vidare till LP2 och LP3. Aldrig i mitt liv trodde jag väl någonsin att jag skulle kunna ta ett LP3 när jag anmälde till den där första lydnadstävlingen! Men det är ju så det fungerar tack och lov, man ser framåt och vill ha mer 🙂

Myx var till skillnad mot Assar redan en förbestämd tävlingshund och därför hade jag också satt upp mål och delmål. Att ta första pris i lydnadsklass 1 var inget mål utan en milstolpe fram till nästa milstolpe osv. Ett väldigt stort delmål var att ta lydnadschampionat och det tog vi alltså härom dagen 😀 Nu när Championatet är klart så känns det mer som en milstolpe och nu ser vi framåt mot att bli så bra så vi kan ta oss till SM. Sen om det händer eller inte spelar egentligen ingen roll men om man inte siktar mot något högre så kommer man ingenstans 😉

I rallylydnaden så har det ju hänt rätt stora saker 2017 i och med att man kan få Championat även där. Det har satt fart på motivationen och nu är det många rallyutövares mål istället för att det ”endast” var en kanske ouppnåelig kvalplats till SM som fanns att ta hem efter mästartiteln. Jättekul!

För egen del har jag en blandras så ett Championat blir det inte i rallylydnad men för både Cilla och Diana är det nog ett riktigt kul mål att ta Championattitlar på alla sina hundar inom snar tid. Heja heja!

 

/ Sandra

 

 

Det här inlägget postades i Bloggen, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *